Pirmos dienos varžybų atidarymo cereminija

Lietuvos kiokušin karatė moksleivių taurės varžybose kuršėniškiai ir vėl tarp lyderių

Praėjusį savaitgalį, spalio 23-24 dienomis, Kėdainiuose, Lietuvos kiokušin karatė federacija suorganizavo masiškiausias karatė varžybas į kurias sukvietė beveik 700 moksleivių iš visos Lietuvos. Varžybose dalyvavo 10 Kuršėnų sporto mokyklos ir karatė klubo Dao, Valdemaro Mitkaus treniruojamų auklėtinių.

Pirmąją dieną varžėsi vyresnieji U13, U14, U16 ir U18 amžiaus grupių sportininkai. Iš penkių dalyvavusių net keturiems pavyko iškovoti prizines vietas. Geriausiai sekėsi nugalėtojais tapusiems Nojui Grikštui (-65 kg) ir Šarūnui Neverdauskui (-55 kg). Antrą vietą jaunių amžiaus grupėje iškovojo Lukas Neimantas (+80 kg) ir trečią vietą užėmė Edvardas Jablonskis (-50 kg).

Antra diena pralenkė visus lūkesčius, nes visi 5 dalyvavę jaunesnieji U10, U11 ir U12 amžiaus grupių sportininkai tapo savo kategorijų nugalėtojais ir iškovojo 1-ąsias vietas: Gabija Vitkevičiūtė (-35 kg), Teodora Kaveckaitė (-40 kg), Jonas Spuris (-40 kg), Ieva Pieškutė (+45 kg) ir Patricija Leščinskaitė (+45 kg).

Pasibaigus varžyboms ir suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad kuršėniškiai užėmė 5-tąją vietą iš 38 komandų. 10-ies dalyvavusių sportininkų komanda aplenkė kitus į varžybas atvežusius ženkliai daugiau sportininkų. Tokie rezultatai parodo aukštą sportininkų pasiruošimo lygį ir optimistiškai nuteikia būsimiems startams ateityje. Šių rezultatų nepavyktų pasiekti be gero, ilgamečio bendradarbiavimo tarp Šiaulių rajono savivaldybės, Kuršėnų sporto mokyklos ir karatė klubo Dao.

Comments are closed.