Egzaminas5

Kuršėnuose išlaikyti karate egzaminai

Birželio 15 dieną, Kuršėnų sporto mokyklos sporto salėje vyko kiokušin karatė kvalifikacijos kėlimo egzaminai. Šį išbandymą sėkmingai įveikė visi 34 Valdemaro Mitkaus auklėtiniai. Sportininkų kvalifikaciją tikrino, egzaminatorius iš Šiaulių, „Tori“ klubo prezidentas – Andrius Macijauskas (5 dan). 

Pirmuosius oranžinius diržus (10 kyu) iškaikė: Jokūbas Spuris, Brigita Jankauskaitė, Sigita Každailytė ir Ieva Kudinova. 

Oranžinius diržus su mėlyna juostele (9 kyu) išlaikė: Gustė Dambrauskaitė, Domantas Geštautas, Kristupas Gudavičius, Ąžuolas Ivoškevičius, Emilijus Jakas, Leonardas Jocas, Pijus Kuznecovas, Pijus Mitkus, Kristupas Nakas ir Kevinas Norvaišas. 

Mėlynus diržus (8 kyu) išlaikė: Viltė Albrikaitė, Kamilė Jurkonytė, Dominykas Lengvenis, Jokūbas Lukšas,  Lukas Steponavičius ir Domas Šmiganovskis. 

Mėlynus su geltona juostele (7 kyu) išlaikė: Oskaras Degutis, Jokūbas Jankaitis, Deimantas Lukoševičius ir Nojus Lukoševičius.

Geltonus diržus (6 kyu) išlaikė: Danielė Glazauskaitė ir Kipras Mintauskas.

Geltonus diržus su žalia juostele (5 kyu) išlaikė: Radvilas Lukšas, Armandas  Mickevičius, Šarūnas Neverdauskas, Vidmantė Petrulionytė, Aronas Pranauskas ir Jonas Spuris.

Pačius aukščiausius – žalius diržus (4 kyu) išlaikė: Ieva Pieškutė ir Gabija Vitkevičiūtė.

Kiekvienas išlaikytas diržas reiškia sportininkų augimą ir tobulėjimą. Juodo diržo siekimas – karatė esmė, o pusiaukelėje esantis geltonas diržas leidžia sportininkams pradėti dalyvauti aukščiausio lygio varžybose: Lietuvos ir Europos čempionatuose. Toks gausus būrys Kuršėnų karatistų laikančių diržus ir keliančių savo kvalifikaciją parodo, kad ateityje išlaikysime ir turėsime sportininkų garsinančių mūsų rajoną, o tai, kad visi dalyvaujantys išlaiko egzaminus – kokybišką pasirengimą. Toliau sportininkų laukia „Baltijos taurės“ varžybos Klaipėdoje ir vasaros stovyklos pajūryje.

Comments are closed.