1

Sveikatinimo projektas „Sveikatinimo emocijos“

Šiaulių rajono Kuršėnų sporto mokykla 2022 m. birželio – gruodžio mėn. vykdė sveikatinimo projektą „Sveikatinimo emocijos“, finansuojamą iš Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų. Jo tikslas – padidinti bendruomenės narių pozityvų požiūrį į sveiką gyvensenos ugdymą, sukuriant sveikatai palankią fizinę ir psichosocialinę aplinką.

Fizinį aktyvumą skatinančios veiklos vyko Šiaulių rajono Bubių kaimo erdvėse, Dubysos aukštupio mokyklos patalpose. Į projektą įsitraukė ne tik Bubių kaimo bendruomenės nariai, bet ir dalyviai iš Aukštelkės, Kurtuvėnų.

Veiklos buvo orientuotos į kiekvieną amžiaus grupę, pagal kiekvieno poreikius. Vyko įvairios fizinio ugdymo veiklos: plaukimas irklentėmis, kangoo jumps treniruotės, šiaurietiškas ėjimas,  funkcinės treniruotės, jogos praktikos, pilateso užsiėmimai. Projekto dalyviai bendravo aktyvioje, sportiškoje veikloje.

Kiekvienas užsiėmimas dalyviams atnešė teigiamų emocijų, malonių pojūčių kūnui, žinių, kaip mažinti stresą, paskatinimą toliau sportuoti, būti aktyviems fiziškai.

Fizinis aktyvumas – būtina laimės sąlyga. Aristotelis sakė – „Gyvybė reikalauja judėjimo“ – ir tai reikia suvokti pačia plačiausia prasme.

 

Metodininkė Gitana Kurapkienė

Comments are closed.